A-kassa

A-kassan är till för dig som jobbar. Skulle du bli arbetslös kan du få ersättning. Att vara med gör att du kan vara flexibel på arbetsmarknaden. Vill du byta jobb eller flytta ska du våga göra det. Du ska kunna starta ett företag och om det inte fungerar kunna få ersättning. Blir du av med jobbet ska du inte behöva gå från hus och hem. A-kassan betyder trygghet för både individ och samhälle.

TJ är knutet till Akademikernas a-kassa, AEA.

Arbetslöshetskassorna har till uppgift att administrera arbetslöshetsförsäkringen och betala ut arbetslöshetsersättning. Mer information om varför man ska vara med i en a-kassa. www.aea.se/därför

I Akademikernas a-kassa kan du som är med i TJ vara med var du än jobbar. Deras styrka är handläggarnas höga kompetens och deras effektiva arbetssätt.

För att det inte ska bli glapp i din medlemstid rekommenderar vi att du avslutar ditt medlemskap i din nuvarande a-kassa samtidigt som du ansöker om medlemskap i Akademikernas a-kassa. Din ansökan måste dock senast ha kommit in i månaden efter att du har gått ur din nuvarande a-kassa. Bifoga en kopia av din senaste lönespecifikation.

Ansök om medlemskap i AEA direkt på webben.

Fakta a-kassa

  • A-kassa: Akademikernas a-kassa, AEA
  • Månadsavgift: 110 kr per månad
  • För vem? Medlemmar i Trafik och Järnväg eller andra Saco-förbund

Vad kostar det?

Idag kostar det 110 kr per månad. Medlemsavgiften är din försäkringspremie.

Frågor?

Hör gärna av dig till oss om du har frågor genom att e-posta till kansli@tj.nu. Du kan också nå oss per telefon: 08-14 29 65. För kontakt direkt med Akademikernas a-kassan ring 08-412 33 00.