Avtalsinformation

Idag vid lunchtid samlades Saco-TJ och Sveriges Ingenjörer hos Almega för att slutligen underteckna det centrala Spårtrafikavtalet. Det innebär att en av de längsta avtalsrörelserna på många år till slut gått i mål. Avtalets löptid är 2017-05-01 t.o.m. 2020-04-30.
Vi på Saco-sidan har bl.a. fått igenom våra mest prioriterade yrkanden, stupstocken i löneprocessavtalet och ökade pensionsavsättningar till tjänstepensionen.

Tillsammans med övriga fack har vi även denna avtalsrörelse lyckats avstyra ett antal kraftiga försämringsförslag från Almega. Bland annat ville man självfallet luckra upp arbetstidsbestämmelserna och förändra huvudsemesterperioden vilket vi motsatte oss.

Nu har vi alltså tre års arbetsfred framför oss och hoppas att avtalsrörelsen 2020 avlöper något snabbare och smidigare än denna gång.

Stefan Strömqvist
Förhandlingsansvarig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *